Haber

TBMM Çocuk İstismarını Araştırma Komisyonu toplandı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, depremden etkilenen bölgelerde taşımalı eğitim sistemi ile kırsal kesimden öğrencilerin merkezdeki çadırlara getirilerek eğitim faaliyetlerinden yararlanabileceklerini belirtti.

6 yaşındaki kız çocuğunun ‘evlilik’ adı altında cinsel istismarının soruşturulması ve benzeri olayların yaşanmaması ve her türlü çocuk istismarının önlenmesi için alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Soruşturma Kurulu Taciz”, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığında toplandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Aydoğdu, “6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi nedeniyle tüm kelimelerin anlamları üzerine yeniden düşündürüyor. Neyi, nasıl ve hangi kelimelerle konuşacağımıza biz karar veriyoruz. Acı Milletimizin büyük bir teveccühü var” 8 Mart deprem bölgesinde kadınlarımızı ve çocuklarımızı rahmetle anıyorum. Kurulumuz ilgi alanı çocuklardır. Çocukları anneden, anne babadan ve toplumdan başka düşünemiyoruz. O bakımdan millet, millet ve toplum olarak çok çetin bir imtihandan geçiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Komisyon daha sonra deprem bölgesindeki çocuklara yönelik yürütülen çalışmalara ilişkin Adalet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı temsilcilerinin sunumlarını dinledi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, beyin sarsıntısına maruz kalan öğrencilerin başından itibaren tüm eğitim materyallerini sağladıklarını, bu kapsamda 26 milyona yakın kitap bastıklarını, çocuklara verilen eğitim materyallerinin ise çok iyi olduğunu söyledi. ayrıca deprem bölgesinden 71 ile giden yaklaşık 217 bin öğrenciye de ulaştırıldı.

Konteynerlere kurulacak prestijle dün 5 bin 600 civarında televizyonu bölgeye gönderdiklerine dikkat çeken Şensoy, TRT EBA üzerinden uzaktan eğitim vermeye başladıklarını kaydetti. Çocukların moral ve motivasyonlarını güçlendirmek adına bu bölgedeki çocukların da sınava gireceğini dile getiren Şensoy, “Yaklaşık 600 noktada üniversite ve liselere hazırlık kurslarının açıldığı çadırlar kurduk. 4 bin civarında öğretmen Bazen bir çadırda 6 öğrencinin başında 3 öğretmen oluyor Bir nevi özel ders “Bakanlığımızın tüm birimleri, tüm öğretmenlerimiz ve idarecilerimizle sahadayız. Orada kurduğumuz seyyar mutfaklarla da çocuklara beslenme desteği sağlıyoruz.” dedi. Şensoy, şunları kaydetti:

“Deprem bölgesinde 3 milyon 600 bin civarında öğrenci nüfusumuz vardı. Şu anda transfer olan 217 bin civarında öğrencimiz var. İl dışında okula gidemeyen küçük bir kitle var. Bir de deprem bölgesinde bekleyen öğrenciler var. deprem bölgesinde okul açılacak.Çadırlarımızı açtıkça öğrenci sayımızın arttığını görüyoruz.1649 Eğitim ve öğretimimize çadırlarda devam ediyoruz.Önümüzdeki hafta depremle birlikte yıkılan tüm okulların eşdeğeri olan çadırlarımızı kuracağız. prestiji hayata.Bir okul yıkılırsa, o okula gitmek isteyen öğrenci deprem bölgesinde mahsur kalırsa ona çadır açarız.Öğrencilerimiz 50-60-110 metrekarelik çadırlarda eğitimlerine devam ediyorlar. metre. yapacaklar.”

“Yaz okullarıyla telafi edeceğiz”

Deprem bölgesinde özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin de eğitim olanaklarından yararlanması için çaba sarf ettiklerini belirten Şensoy, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin temel eğitim karnelerini bir yıl daha uzattıklarını söyledi.

Deprem bölgesinde özel eğitime ihtiyacı olan 7 bin 992 öğrencinin bulunduğunu kaydeden Şensoy, bir kısmının başka illere nakledildiğini, oburların özel eğitim çadırlarında eğitimlerine devam ettiğini kaydetti.

Bazı illerde okulların geç başlamasının çok sorun olmaması gerektiğini söyleyen Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, “Yaz okullarımızla bunu telafi edeceğiz. Bu hafta itibari ile öğrencilerimizi illerden getireceğiz. deprem bölgesinde taşımalı eğitim sistemi ile tüm köylerimiz ve kırsal alanlarımız merkezdeki çadırlarımıza.Eğitime ulaşmak isteyip de ulaşamayan hiçbir öğrencimiz olmayacak.” sözlerini kullandı.

“Otizmli ve SMA’lı çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz”

Sağlık Bakanlığı Otizm, Ruhsal Özel İhtiyaçlar ve Nadir Hastalıklar Daire Başkanı Prof. Dr. Onur Burak Dursun da refakatsiz ve refakatsiz çocuklarla ilgili hastanelerde titiz bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

21 çocuk psikiyatristinin sahada görev başında olduğuna dikkati çeken Dursun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunun yanında online sistemimiz var. Depremden etkilenen çocukların aileleri veya kendileri özel çocuk destek sistemi uygulamasını telefonlarına indirdiklerinde operatörlerimiz karşılıyor. 300 civarında çocuk psikiyatristimiz de online görüntülü görüşme sağlıyor. Bu sayede hastalarımıza uzun süreli takip hizmeti de verilmektedir.Birçok ilimizde afet polikliniğimiz mevcuttur.Afet polikliniği olmayan yerlerde depremimiz için randevusuz çocuk ruh sağlığı hizmetlerimiz yürütülmektedir. Otizmli ve SMA’lı çocuklarla ilgili hastalarımıza ulaştık ve ulaşmaya devam ediyoruz.Ulaştığımız çocuklarımızın ihtiyaçlarını saha gruplarımızla karşılamaya çalışıyoruz.SABİM de Özel beslenme ihtiyacı olan çocuklarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.”

haber-karatay.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu